Συνέντευξη με top επαγγελματία ηλεκτρολόγο του Douleutaras.gr

Καταρχήν ας συστηθούμε. Πόσο καιρό είσαι στον χώρο και που ειδικεύεσαι;

Ονομάζομαι Παναγιώτης Δεδούσης και είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικόςΕιδικεύομαι στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και μελέτες, αυτοματισμούς κτηρίων και συντηρήσεις, ως ελεύθερος επαγγελματίας τα 2 τελευταία χρόνια.

Έχω 17ετή εμπειρία σε μεγάλες εταιρίες. Έχω δουλέψει ακόμα και project manager σε access control στο αεροδρόμιο το 2004, πριν έρθει καλά καλά το Διαδίκτυο στην Ελλάδα.

Ποιά είναι η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά αυτή την περίοδο; Με ποιους τρόπους μπορεί ένας ελεύθερος επαγγελματίας να αντιμετωπίσει την κρίση;

Νομίζω ότι έχει επιστρέψει η ποιότητα στην αγορά. Εμείς τουλάχιστον έτσι όπως το δουλεύουμε, που έχουμε συγκεκριμένους προμηθευτές, γνωστές εταιρίες, προσφέρουμε ποιοτική εργασία. Η αγορά δεν είναι σαν πριν 5 χρόνια, που επικρατούσε το «κινέζικο».

Είμαι αισιόδοξος, έχω κάνει την ερευνά μου, έχω βάλει κάτω το budget μου και βλέπω ανάπτυξη και για το 2018. Μικρή, αλλά ανάπτυξη.

Για εμένα το πρώτο που πρέπει να κάνει ένας επαγγελματίας για να αντιμετωπίσει την κρίση είναι να δώσει βάση στην συνέπεια. Μετά έρχεται η ποιότητα, η τεχνική υποστήριξη, η παροχή εγγύησης και τελευταίο έρχεται το κόστος εργασίας.

Πόσο καιρό είσαι στο Douleutaras.gr και γιατί αποφάσισες να γραφτείς στην πλατφόρμα;

Στο Douleutaras.gr εγγράφηκα πέρυσι τον Οκτώβρη, έχω κλείσει πλέον ένα χρόνο επιτυχημένης συνεργασίας. Αποφάσισα να εγγραφώ στην πλατφόρμα, περισσότερο για να αυξήσω το πελατολόγιο μου και για να καταλάβω πώς σκέφτεται ο πελάτης. Από τότε είχα την αίσθηση ότι ο πελάτης δεν επιλέγει επαγγελματία μόνο από συστάσεις από φίλους και γνωστούς «από στόμα σε στόμα», αλλά και μέσω του Διαδικτύου.

Θυμάμαι τότε είχα πληκτρολογήσει στο Google ηλεκτρολόγος Αθήνα και η πρώτη αναζήτηση που μου είχε βγει, ήταν το Douleutaras.gr, οπότε και σας κάλεσα για να συνεργαστούμε! Είχα ξεκινήσει έχοντας τις επιφυλάξεις μου, αλλά ένα χρόνο μετά μπορώ να πω ότι έχω κέρδος και έχω αυξήσει αισθητά το πελατολόγιο μου.

Πώς θεωρείς ότι βοήθησε την επιχείρηση σου το Douleutaras.gr;

Σίγουρα στην αύξηση του πελατολογίου μου! Έχω μπει σε πολλά σπίτια, έχω κάνει νέες γνωριμίες και έχω αναλάβει πολλές εργασίες, που αν δεν υπήρχε το Douleutaras.gr δεν θα το είχα καταφέρει. Με γνώρισαν οι πελάτες που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και το πιο θετικό μου έμειναν!

Πόσες εργασίες εξυπηρετείς τον μήνα μέσω της πλατφόρμας μας;

Μπορώ να πω ότι είχα ξεκινήσει να εξυπηρετώ 20 εργασίες, τώρα εξυπηρετώ 60 με 70, από τις οποίες οι 30 είναι άμεσες, δηλαδή πάω από το σπίτι του πελάτη και γίνεται επί τόπου η εργασία.

Πως ενημερώνεσαι για τις νέες εργασίες;   

Έχω ενεργοποιημένη την αυτόματη ανάθεση εργασιών (auto deal) και είμαι πολύ ευχαριστημένος!

Είσαι γενικά ικανοποιημένος από την συνεργασία  σου με το Douleutaras.gr; Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να βελτιωθεί;

Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την συνεργασία μας. Βλέπω ότι σαν εταιρεία νοιάζεστε για τον επαγγελματία και θεωρώ ότι η υπηρεσία κάνει ό,τι μπορεί με στόχο την βελτίωσή της. Επειδή είμαι ένα χρόνο πλέον μπορώ να πω ότι η ανάπτυξη της εταιρείας είναι αισθητή!

Ποιά είναι η πιο περίεργη κατάσταση που σου έχει τύχει με πελάτη και πως το διαχειρίστηκες;

Δεν μου έχουν τύχει ευτυχώς. Αλλά ότι και να γίνει εγώ και οι συνεργάτες μου το αντιμετωπίζουμε, με οργάνωση και ηρεμία.

Τέλος ποιο θα έλεγες ότι είναι το συστατικό της επιτυχίας σου και τι θα συμβούλευες τους άλλους επαγγελματίες;

Η τιμή είναι το τελευταίο πράγμα. Όπως σας είπα και στην αρχή το κύριο συστατικό της επιτυχίας είναι η ποιότητα, η συνέπεια, και η τεχνική υποστήριξη. Ο πελάτης αν ξέρει για ποιο πράγμα πληρώνει, θα το πληρώσει. Το άλφα και το ωμέγα είναι η ποιότητα!